Checklist Verzorging & Hygiëne

hygiene en verzorgings producten

Meeneem- en Inpaklijst

▢ Aftenmiddel 
▢ Aftershave 
▢ Aftersun 
▢ Badmuts 
▢ Beautycase 
▢ Bodylotion 
▢ Borstel/kam 
▢ Braakzakje 
▢ Bril(koker) 
▢ Condooms 
▢ Contactlenzen 
▢ Deodorant 
▢ Desinfect 
▢ Doucheschuim of gel voor op reis 
▢ Föhn 
▢ Flossdraad 
▢ Gezichts-verzorgingsmiddel 
▢ Hamamdoek 
▢ Lenzenvloeistof 
▢ Lippenbalsem 
▢ Haarlak 
▢ Huidverzorgingsmiddel 
▢ Haarverzorging 
▢ Maandverband / Inlegkruisjes 
▢ Menstruatiecup 
▢ Mondspray 
▢ Nagelknipper & vijl 
▢ Noodtoilet 
▢ Oordoppen 
▢ Make-up artikelen 
▢ Ophanghaak 
▢ Papieren zakdoekjes 
▢ Parfum 
▢ Plaskoker of Plastuit 
▢ Pincet 
▢ Reishanddoek 
▢ Reiswaslijn 
▢ Schaar 
▢ Scheerapparaat 
▢ Scheermeshouder 
▢ Scheermesje 
▢ Scheerolie / Scheerschuim 
▢ Shampoo (voor op reis) 
▢ Sieraden 
▢ Spiegeltje 
▢ Tampons 
▢ Tandenborstel (voor op reis) 
▢ Tandenborstelhouder 
▢ Tandenstokers 
▢ Tandpasta 
▢ Toilettas 
▢ Vochtige doekjes 
▢ Voetspray 
▢ Wasbak 
▢ Wasbakstopper - universele 'Bath plug' 
▢ Washandje 
▢ Wasmiddel 
▢ Waszak 
▢ Wattenstaafjes 
▢ Waterdicht flesje 
▢ WC-brildekjes 
▢ WC-papier 
▢ Zeep 
▢ Zonnebrandcrème 

Keuzehulp

Keuzehulp meenemen bagage voor Verzorging & Hygiëne op reis en onderweg

Deze zeer persoonlijke en uitgebreide categorie heeft veel invloed op je reiscomfort, maar kan ook flink meewegen in je reisbagage. Overweeg bijvoorbeeld je lievelings smeersels over te hevelen naar een formaat dat beter bij je reisduur past. De meeste producten in deze categorie zijn universeel, en dus redelijk eenvoudig onderweg (extra) te koop.

Toilettas

 • Natuurlijk kun je je toiletspullen allemaal in een grote plastic zak kieperen. In de praktijk is iedereen toch blij met een of zelfs meerdere toilettassen. Zo kun je namelijk je spulletjes enigszins organiseren en hoef je niet een uur te zoeken naar je tandenborstel, paracetamol of malariatabletten
 • Een toilettas met een handige ophanghaak biedt uitkomst in onhandige of vieze badkamers op reis

Zonnebrand

 • Ga je naar een gebied met veel zon, vergeet dan zeker geen zonnebrandcrème. Met name op hoogte, in de sneeuw, tijdens watersport moet je vaker smeren dan je in Nederland gewend bent.
 • Duurzaamheid: zonnebrandcrème kan nadelige effecten hebben op met name koraal. Indien je het water in gaat met ingesmeerde huid, kies dan voor een product dat duidelijk aangeeft niet schadelijk te zijn voor koraal.

Oordoppen

 • Oordoppen zijn er in allerlei soorten en maten. Zo heb je de oordoppen van schuim of wax, oordoppen speciaal voor in het vliegtuig en oordoppen voor zwemmers. De standaard schuimrubberen oordopjes zijn lekker goedkoop en werken prima. De varianten van wax zijn wat duurder maar kunnen gevormd worden zodat ze beter in het oor passen. Deze oordopjes zijn uitermate geschikt voor als je eens goed wil slapen.
 • De oordoppen voor in het vliegtuig zijn met name gemaakt om het nare gevoel dat je in je oren krijgt door veranderende luchtdruk te voorkomen. Zo kom je een stuk uitgeruster aan.
 • Oordoppen kunnen tijdens het zwemmen in vervuild water nare oorontstekingen voorkomen
 • Meer over oordoppen

Reishanddoek

 • Lichtgewicht en sneldrogende handdoeken behoren tot de basisuitrusting van veel reizigers, ze besparen niet alleen ruimte en gewicht maar in vochtige en klamme gebieden hebben ze nog een ander erg belangrijk voordeel: ze drogen sneller.

Wasmiddel en accessoires

 • Op reis neem je natuurlijk altijd iets mee om je zelf en je kleding mee op te frissen. Om niet teveel zooi mee te slepen zijn er producten waarmee je zowel je haar, lichaam, potten en pannen en kleding mee kunt wassen.
 • Wat praktisch kan zijn is een klein waslijntje waar je je kleding tussen kunt hangen. Het lijntje klemt je kleding tussen de touwen dus je hebt geen wasknijpers nodig.
 • Voor een handwas kan het handig zijn om een gootsteen stop mee te nemen
 • Duurzaamheid: kies voor biologisch afbreekbaar wasmiddel / afwasmiddel om zo je impact op je omgeving te verminderen

Desinfectie artikelen

 • Inmiddels bij iedereen wel bekend zijn de flesjes desinfect. Wanneer je geen water en zeep in de buurt hebt kun je je handen daarmee schoon krijgen. Wel zo prettig als je net naar het toilet bent geweest en daarna nog moet eten.
 • Het is ten zeerste aan te raden, waar je ook heen gaat om iets mee te nemen wat echt desinfecteert. Denk bijvoorbeeld aan jodium of betadine. Hiermee kun je wondjes en sneetjes gemakkelijk desinfecteren zodat deze niet gaat ontsteken.

Braakzakjes

 • Misselijk worden wanneer je net in de bus, taxi of boot zit en niet weg kunt. Een braakzakje is dan echt een uitkomst (ook voor de taxi-/buschauffeur).

Verder lezen in de World of JoHo

wereldkaart voetjes joho onderwerpen